preloader

Placute Rosii

Acte-Auto-Inmatriculari.ro

Inmatricularea Auto Provizorie - Acte Necesare

  • Dovada ce atesta asigurarea obligatorie pentru raspunderea auto civila in copie. Asigurarea sau RCA-ul va trebui sa fie pe numele persoanei care detine masina. De asemeni, aceasta va trebui sa fie valida. Fara aceasta copie nu se pot obtine placutele rosii.
  • Cerere din partea detinatorului masinii. Cererea este destinata solicitarii numerelor provizorii. De aceea, ea va trebui sa aiba mentionata solicitarea de autorizatia provizorie, cat si numarul de zile pentru care se solicita aceasta actiune.
  • Copia actelor care demonstreaza dreptul de proprietate ale solicitantului asupra masinii. Acesta poate fi contractul auto de vanzare-cumparare sau factura de achizitie. Actul respectiv este necesar pentru a se obtine numerele rosii. Nu va trebui sa fie tradus. Va trebui doar o copie a acestuia.
  • De asemeni trebuie copia dupa cartea de identitate sau brief-urile masinii. In functie de ghiseu, aceasta va trebui prezentata si in original.
  • Dovada ce atesta plata pentru autorizatia de circulatie provizorie. Aceasta dovada se va achita direct la ghiseul de inmatriculari provizorii de la DRPCIV. Autorizatia costa 55 Ron si poate fi ceruta pentru a circula timp de maxim 90 de zile. Tineti minte: Daca doriti sa obtineti numerele rosii pentru 90 de zile, va trebui ca asigurarea sa fie realizata pentru acelasi numar de zile.
  • Daca este persoana juridica, vor trebui depuse documente care atesta dobandirea personalitatii juridice, denumirea, sediul, ( certificat de inregistrare ). Acest act va trebui prezentat in copie. In aceasta situatie se va veni la pachet cu o delegatie de inmatriculare auto, pentru persoana care se va prezenta la ghiseu. Actul respectiv este necesar pentru persoane fizice ( PFA ).
  • Copie si original dupa actul de identitate al solicitantului.
  • Copie dupa declaratia vamala sau impozitul vamal, in cazul in are autovehiculul este cumparat din afara Uniunii Europene.
element
403

Placute Rosii - Masini UE

27

Placute Rosii - Masini Non UE

295

Placute Rosii - Masini Noi

394

Placute Rosii - Masini pe Leasing

Acte-Auto-Inmatriculari.ro

Placute Rosii

Actele necesare pentru a obtine autorizatia de circulatie provizorie si implicit placutele rosii depind de mai multe situatii. Vom explica in randurile urmatoare cand sunt necesare placutele provizorii si care sunt documentele necesare, in functie de fiecare situatie in parte. De asemeni, informatiile sunt actualizate pentru anul 2020. Asadar, sa nu mai pierdem timpul si sa vedem ce acte sunt necesare pentru obtinerea numerelor rosii.

element