"> Inmatriculare provizorie (obtinerea de numere rosii) București și Ilfov - A C T E - A U T O | Inmatriculari | Intermedieri | Perfectari
03 ian.

By AVY Consulting

Category: Articole Utile, Inmatriculare, utile pentru inmatriculari

Inmatriculare provizorie (obtinerea de numere rosii) București  și Ilfov No Comments

Inmatriculare provizorie (obtinerea de numere rosii) București și Ilfov

Ti-ai cumpărat o mașină nouă sau second hand și de-abia aștepți sa-ti faci facuta prezenta prin cartier, la munca si mai ales fata de prieteni! Până la înmatriculare vei avea nevoie de o autorizație de circulație provizorie. Considera-te norocos pentru că demersul este ieftin și ușor!

Actele necesare pentru eliberarea unei autorizații de circulație provizorie sunt:

  • Cererea solicitantului
  • Contractul de asigurare de răspundere civilă auto obligatorie pentru prejudicii produse terţilor prin accidente de vehicule şi de tramvaie (RCA), încheiat pe numele proprietarului vehiculului, în termenul de valabilitate al acestuia (original și copie)
  • Copii ale documentelor care atestă dreptul de proprietate al solicitantului asupra vehiculului
  • Actul de identitate al solicitantului (original și copie)
  • Dovada plăţii contravalorii autorizaţiei de circulaţie provizorie -13 lei (se poate achita la ghișeul de depunere documente)
  • Dovada plăţii contravalorii plăcuţelor cu nr. provizoriu – 40 lei (se poate achita la ghișeul de depunere documente)
  • Copia declaraţiei vamale, după caz, pentru vehiculele achiziţionate din afara UE, pentru care se solicită autorizarea de circulaţie provizorie pentru o perioadă mai mare de 30 de zile sau pentru perioade care, cumulate, depăşesc 30 de zile.

Până nu cu mult timp în urmă, Serviciul Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor putea elibera numere roșii doar pentru o perioadă de 30 de zile. Astfel încât șoferii trebuiau să facă drumuri la fiecare 30 de zile pentru reînnoirea acestor numere. Acum al doilea set de numere roșii poate fi eliberat pe o perioadă de maxim 60 de zile, în cazul în care primul set de numere roșii a avut valabilitate de 30 de zile. În cazul în care pentru autovehiculul respectiv nu s-a mai eliberat niciun set de numere provizorii, primul set poate fi eliberat pe o perioadă de 90 de zile, cu condiția ca polița RCA să fie valabilă pe minim 90 de zile.

Plăcuţele roşii și autorizaţia de circulaţie provizorie costă 53 de lei, plăcuţele fiind 40 de lei, iar autorizația 13 lei. Valabilitatea acestei autorizații nu poate depăși data la care expiră polița RCA. Pentru vehicule radiate din parcul național, acestea vor putea primi autorizație provizorie de circulație dacă numerele roșii eliberate pentru ele au fost eliberate pe o perioadă mai mică de 90 de zile.

Este important de știut că în cazul în care s-au eliberat 3 rânduri de numere roșii, reglementarea nu se mai aplică.

Share this Post!

Leave a Reply

Programeaza-ti o vizita la noi

iulie 2020
L Ma Mi J V S D
« apr.    
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Articole Utile (este bine de stiut!)

Sună acum! (apel normal)