"> Inmatriculare autovehicul NOU/SH achiziţionat din afara UE (Ex. Turcia, Rusia, SUA, etc.) - A C T E - A U T O | Inmatriculari | Intermedieri | Perfectari
03 ian.

By AVY Consulting

Category: Articole Utile, Inmatriculare, utile pentru inmatriculari

Inmatriculare autovehicul NOU/SH achiziţionat din afara UE (Ex. Turcia, Rusia, SUA, etc.) Comments Off

Inmatriculare autovehicul NOU/SH achiziţionat din afara UE (Ex. Turcia, Rusia, SUA, etc.)

Fiecare vehicul care intră în ţară trebuie înmatriculat, procedura fiind însă complexă, de durată, iar şoferii deseori sunt induşi în eroare de birocraţia existentă în sistem. Din ce în ce mai mulţi români sunt interesaţi să îşi aducă maşini din Statele Unite ale Americii, în special autoturisme de lux a căror valoare depăşeşte 60.000 de euro. Principalele considerente pentru care cumpărătorii optează pentru o maşină adusă din America este preţul mai scăzut raportat la dotările pe care le au în plus, dar şi paritatea euro-dolar, precum şi alegerea unui model fabricat doar pentru acea regiune a lumii. Dealerii de maşini din România susţin că există o medie de trei maşini de lux importate lunar în ţară, iar mărcile preferate sunt, pe lângă Mercedes şi BMW, cele mai solicitate sunt Toyota, Hummer, Ford sau Corvette.

Cele 30 de zile pentru inmatricularea auto vor curge de la data inscrisa in contractul de vanzare-cumparare. Daca un sofer este prins ca a depasit termenul, primeste amenda (2900 lei) si ii sunt retinute placutele si talonul.

Anul trecut, a fost aprobata suspendarea inmatricularii daca circulati cu o masina fara ITP (Inspectia Tehnica Periodica) valabil sau fara RCA (asigurarea de raspundere auto) valabil. In cazul in care sunteti opriti de politie, soferul este obligat sa predea placutele de inmatriculare si talonul. In ambele cazuri, amenzile sunt foarte mari, pot ajunge la 5.800 de lei.

Suspendarea temporara a inmatricularii inseamna ca autovehiculul nu mai poate fi utilizat pana nu se remediaza motivul pentru care a fost dispusa masura suspendarii.

Daca sunteti in momentul in care va cautati o masina, nu uitati ca in Romania Inspectia Tehnica Periodica (ITP) se va face la 1 an pentru masinile mai vechi de 12 ani (fabricate inainte de 2007).

Documente necesare pentru înmatricularea unui vehicul achiziţionat din afara UE şi care nu a mai fost niciodată înmatriculat

1. Cererea solicitantului;  (doc / pdf)
2. Fişa de înmatriculare vizată la organul fiscal teritorial competent; Fişă înmatriculare   (doc / pdf)
3. Cartea de identitate a vehiculului, în original şi copie;
4. Documentul care atestă dreptul de proprietate, în original şi copie;
5. Actul de identitate al solicitantului, în original şi copie;
6. Copia asigurării de răspundere civilă (RCA) în termen de valabilitate;
7. Dovada plăţii contravalorii certificatului de înmatriculare de 37 lei (se poate achita la Trezorerie .);
8. Dovada plăţii contravalorii plăcuţelor cu numărul de înmatriculare, în valoare de 40 lei, pentru număr la rând, respectiv 85 lei pentru număr preferenţial (se achită la ghişeu cu ocazia depunerii documentelor).
9. În cazul persoanelor juridice vor fi depuse documentele care să ateste dobândirea personalităţii juridice, denumirea şi sediul, în copie (de exemplu certificat înregistrare la Registrul Comerţului), precum si împuternicirea reprezentatului legal al acestora, precum si  copie a cartii de identitate a delegatului;
10. Procură specială autentificată, după caz.
11. Dovada efectuării formalităţilor vamale de import (definitiv sau temporar), în original şi copie legalizată;
12. Anexa pentru acordul prelucrarii datelor personale (doc / pdf)
13. Atestat fiscal lângă fiecare contract de vânzare-cumpărare succesiv.

Share this Post!

Programeaza-ti o vizita la noi

iulie 2020
L Ma Mi J V S D
« apr.    
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Articole Utile (este bine de stiut!)

Sună acum! (apel normal)