"> Cum te ferești de samsarii care vând mașini cu acte false - A C T E - A U T O | Inmatriculari | Intermedieri | Perfectari
jjjjj
03 ian.

By AVY Consulting

Category: Articole Utile, Inmatriculare, utile pentru inmatriculari

Cum te ferești de samsarii care vând mașini cu acte false Comments Off

Cum te ferești de samsarii care vând mașini cu acte false

Dacă ești un cumpărător de bună-credință, dar ai fost păcălit și ai cumpărat o mașină cu acte false, specialistul de la Acte-Auto-Inmatriculari.Ro îți dă câteva sfaturi:

„Primul lucru pe care ar trebui să îl faci este să verifici pe site-urile de istoric de date modul în care a fost configurată maşina, după seria de caroserie. Este greu de crezut că «noua» maşină este identică cu vechea maşină. A doua metodă este să soliciţi Registrului Auto Român, deşi nu este obligatoriu, să i se facă autentificarea. Este una dintre cele mai sigure metode. Al treilea lucru pe care poţi să îl faci cu maşina respectivă când există suspiciuni că ar avea o problemă din punct de vedere legal, este să apelezi la entităţile europene care se ocupă de maşinile cu probleme de legalitate”, a explicat reprezentantul site-ului menționat.

Conform sursei citate, Numărul de identificare care se găseşte în talonul maşinii sau în cartea de identitatea a acesteia, trebuie să corespundă cu seria pansonată pe plăcuţele din aluminiu care se află pe caroserie sau pe motor. Pentru a fi cât mai credibil în încercarea de a păcăli inspectorii RAR sau ITP, mulţi dintre samsari încearcă să înlocuiască aceste plăcuţe, în aşa fel încât să corespundă cu seria din „noile acte”.

Nu are sens să cumpărăm nişte acte pe care am dori eventual să le împerechem cu un vehicul pentru care nu au fost emise aceste acte. Registrul Auto Român are suficiente pârghii de a opri acest fenomen. Este pueril să credem că putem să păcălim RAR-ul prezentând o carte de identitate aparţinând unui alt vehicul. Eu aş exclude această posibilitate. Cei care fac astfel de tranzacţii o fac doar în ideea în care nu se prezintă la RAR şi circulă cu respectivul vehicul fără inspecţie tehnică, în speranţa că nu îi prind filtrele Poliţiei Rutiere sau cele ale Registrului Auto Român.

Problema este că Poliția Rutieră nu-i poate trage la răspundere nici pe cei care vând acte auto, nici pe cei care le cumpără, pentru că legea nu este reglementată în acest sens.

Dar, dacă ești depistat în trafic că nu ai actele originale ale mașinii, riști de la unu la trei ani de închisoare sau amendă, în funcție de gravitate. În cazuri speciale, riști foarte ușor să fii acuzat de trei infracțiuni foarte grave: furt auto, punere în circulație pe drumurile publice a unui autoturism neînmatriculat și fals în acte. Pedeapsa poate ajunge și la zece ani de închisoare.

*sursa: playtech.ro

Share this Post!

Programeaza-ti o vizita la noi

iulie 2020
L Ma Mi J V S D
« apr.    
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Articole Utile (este bine de stiut!)

Sună acum! (apel normal)