"> Am fost respins la RAR (Voluntari sau Grivita) - A C T E - A U T O | Inmatriculari | Intermedieri | Perfectari

By AVY Consulting

Category: Articole Utile, Inmatriculare, utile pentru inmatriculari

Am fost respins la RAR (Voluntari sau Grivita) Comments Off

Am fost respins la RAR (Voluntari sau Grivita)

Aflati ca sunteti respins la RAR ( din pacate, se intampla )

Dar, in primul rand haideti sa aflam de ce ati putea sa fiti respins la RAR.

Dar, totusi va trebui sa stiti ca atunci cand realizati RAR-ul va trebui sa realizati si partea de ITP. Iar cum stim cu totii ( sau dupa cum putem afla ) la serviciul ITP se vor verifica urmatoarele aspecte:

  • seriile si conformitatea lor cu actele de origine
  • emisiile de noxe
  • jocurile articulatiilor masinii
  • starea luminilor
  • existenta ruginii
  • omologarea anvelopelor
  • integritatea parbrizului
  • culoarea, dar si alte elemente de caroserie

Toate aceste elemente sunt verificate in urma efectuarii ITP-ului. Practic, ITP-ul este cea mai mare sperietoare atunci cand vine vorba de realizarea serviciului RAR.

Dar cu toate acestea mai sunt si alte aspecte pe care RAR-ul este obligat sa le verifice.

Cum mai poti fi respins de RAR?

RAR-ul analizeaza toate elementele de baza in ceea ce priveste masina ta. Ei vor verifica daca masina a fost furata si vor oferi autovehiculului tau un numar de omologare european ( in cazul in care aceasta nu are ).

Ce inseamna numar de omologare european?

Sa spunem spre exemplu: Masina dumneavoastra vine dintr-o tara ce se afla in afara Uniunii Europene. Ea are un numar de omologare ce provine din tara respectiva. Pentru ca dumneavoastra sa puteti sa inregistrati acest autovehicul in Romania, masina va trebui sa primeasca un numar de omologare european. Procedeul se realizeaza prin mai multe solicitari din partea RAR-ului catre tara unde a fost masina fabricata initial.

Dar, revenind la subiectul anterior…

Ei vor verifica daca masina este furata. In cazul aceasta a fost furata se va anunta imediat Interpolul, asa ca…

Fiti ateti ce cumparati!!!

Masinile ce nu pot fi apte pentru a fi conduse in Romania nu vor trece RAR-ul

In caz ca nu stiati, toate anunturile cu monster truck de pe olx.ro contin doar masini de jucarie. Aceste masini nu pot fi conduse pe strazile din Romania sau EU, si drept urmare nu vor trece RAR-ul. In afara de acest element, mai exista si alte tipuri de autovehicule care nu vor ajunge niciodata pe strazile romanesti.

Spre exemplu: Te-ai gandit vreodata sa iti faci propria ta masina, care sa mearga cu otet in loc de benzina. De asemeni, poti vedea acum noua masina ce functioneaza pe baza de ulei vegetal, dar… Ghici ce: Nu va trece RAR-ul.

Alt exemplu: Ai o petrecere de halloween si iti transformi masina intr-un lup cu trei capete. Avem un singur sfat: Nu o duce la RAR!!!

Dar, acum ca am aflat care sunt modalitatile prin care masina dumneavoastra va fi respinsa… Haideti sa vedem si cum puteti sa treceti RAR-ul dupa ce ati fost respins.

Cum pot remedia problema daca am fost respins la RAR?

Si daca numele subtitlului este: “Cum pot remedia problema daca am fost respins la RAR”, vom… Expune in primul rand situatiile in care respingerea nu mai necesita nici o corectare a masinii ( Ne cerem scuze, dar dorim sa acoperim toate situatiile! ).

Care sunt situatiile in care nu pot RAR-ul nu poate fi niciodata trecut?

Una dintre situatii este cea in care ati cumparat un autovehicul, care nu poate fi condus pe strazile din Romania. Desi nu stim cum ati adus acel Monster Truck in Romania, va putem sigur ca nici o remediere sau adaptare a acestuia nu va permite trecerea RAR-ului.

O alta situatie este cea in care ati transformat masina personala… Sa spunem ca aceasta a suferit modificari, care ar putea afecta atat siguranta d-tra, cat si siguranta celorlalti participanti la trafic. Dar pentru mai multe despre aceasta situatie, puteti citi mai multe detalii din codul rutier.

Ultima din aceste situatii, este cea in care autovehiculul a fost declarat ca fiind furat. Dar, aici va exista o mica exceptie. Masina poate trece RAR-ul doar dupa ce Politia sau Interpolul va solutiona problema furtului. Dar, in orice caz, pana in momentul in care cele doua institutii nu vor ajunge la un consens… Si vor stabili ca autovehiculul este proprietatea d-tra personala, masina nu va putea obtine omologarea.

Dar de ajuns cu atata negativism. Haideti sa vedem si care sunt situatiile in care puteti trece RAR-ul, imediat dupa ce l-ati picat.

Atentie: Situatiile de mai jos nu se vor aplica asa ziselor “cazane” ( #asaamauzitcalezicparticipantiidintrafic ).

Cum iau RAR-ul dupa ce am fost respins?

Cum am mentionat si mai sus… La RAR se va realiza si serviciul de Inspectie Tehnica Periodica. Aici vor fi analizate franele, noxele, articulatiile, rugina, anvelopele, parbrizul, luminile, etc. Daca una dintre cele mentionate mai sus nu sunt in regula, atunci masina nu va trece mai departe.

In situatia in care ati picat se va emite un raport in care vor fi specificate codurile de respingere. Cei de la RAR, au pus la dispozitie un raport ce contine toate aceste coduri.

Dupa emiterea acestui raport, dumneavoastra va trebui sa mergeti intr-un service auto si sa remediati toate aceste probleme.

Atentie: Uitati-va personal in raport, notati codurile separat si cautati-le pentru a vedea care sunt problemele. Prezentati-va apoi la service, cu problemele mentionate pe o foaie separata.

De ce spunem acest lucru?

De cele mai multe ori, cei de la service nu cunosc aceste coduri si veti ajunge sa reparati altceva la autovehicul. Deci, limitati-va la ceea ce vi se cere.

In cat timp va trebui realizata reparatia?

Reparatia masinii va trebui realizata in termen de 30 de zile de la emiterea raportului. In tot acest timp, dumneavoastra va trebui sa reveniti pentru a remedia problema.

Deocamdata, cam atat despre acest articol. Daca tot ati ajuns pana la sfarsit va recomandam un alt subiect, pe care credem noi ca este destul de interesant: la ce masini trebuie sa fac efectuarea RAR?

Va multumim ca ati ajuns cu noi pana la sfarsit si va dorim: Drum intins!


Share this Post!

Programeaza-ti o vizita la noi

iulie 2020
L Ma Mi J V S D
« apr.    
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Articole Utile (este bine de stiut!)

Sună acum! (apel normal)